Räv-SM

Hortlax (JJ) Idag avgörs Räv-SM för stövare på marker kring Hortlax i Norrbotten.

Klockan åtta på morgon släpptes hundarna och redan har ett par rapporter inkommit från provgrupperna om hundar som börjat väcka. Totalt sju hundar gör upp om mästerskapstiteln efter att en av hundarna, Sivan utgått på grund av sjukdom. Jaktjournalen direktsänder tävlingarna på internet. Du kan följa provet minut för minut. Som prenumerant kan du logga in via hemsidan. För de som inte är prenumeranter är det möjligt att beställa en kod via sms och följa tävlingen

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser