Räv misstänks ha dödat 15 katter

Nacka(JJ) En räv misstänks ha dödat 15 katter under ett halvår - i och omkring Storängen.

Enligt viltvårdaren Göran Nilsson är detta en ”killer”. Och han menar att räven specialiserat sig på att ta katter.

Nyligen trodde man att räven fångats i en fälla som Nacka kommun hjälpt till med. Men flera katter har dödats efter det så det var troliglen inte den räv som man ville ha tag i.
– Så är det nog. Jag tror att räven vi har att göra med är en så kallad ledare, kanske en tik som vill försörja sina ungar med mat. Men jag har varit jägare sedan 1973 och aldrig hört talas om något liknande i Nacka, säger Göran Nilsson till Nacka Värmdö Posten.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser