Räv irrade runt i Trollhättan

Trollhättan(JJ) En räv irrade runt i centrala Trollhättan under onsdag eftermiddag. Det rörde sig troligen om en årsvalp och de unga rävarna kan vara både förvirrade och lite väl nyfikna.

Det är inte heller helt lätt för en ung räv att hitta ett eget revir.

– Vid den här tiden lämnar årets kull mamman för att hitta ett eget revir. Först framåt vintern blir unga rävar mer medvetna om faror. Nu är de nyfikna och förvirrade och kan hamna lite var som helst, säger Claes Magnusson, på Jägareförbundet Västra Götaland, till ttela.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser