Räv dödade två flamingor i Helsingfors

FINLAND(JJ). En räv har dödat två flamingor på Högholmens zoo i Helsingfors, resterande 14 fåglar ska ha dött av chock när de såg räven döda deras artfränder.

Räven lyckades ta sig in till ön, där fåglarna höll till, genom att gå över isen. En förklaring till den olyckliga utgången av dramat är att det handlar om flockdjur som lätt får panik.

Nu kommer djurkropparna att doneras till Naturhistoriska centralmuseet och där ska de stoppas upp.  
Det här rapporterar Vasabladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser