Räv dödade två flamingor i Helsingfors

FINLAND(JJ). En räv har dödat två flamingor på Högholmens zoo i Helsingfors, resterande 14 fåglar ska ha dött av chock när de såg räven döda deras artfränder.

Räven lyckades ta sig in till ön, där fåglarna höll till, genom att gå över isen. En förklaring till den olyckliga utgången av dramat är att det handlar om flockdjur som lätt får panik.

Nu kommer djurkropparna att doneras till Naturhistoriska centralmuseet och där ska de stoppas upp.  
Det här rapporterar Vasabladet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser