Räv dödade örn?

Nordmaling (JJ) Det var förmodligen en räv som dödade en havsörn i Nordmaling. Polisen har kunnat avföra misstankarna om att örnen blivit tjuvskjuten efter att den obducerats på SVA.

I går basunerades nyheten om en tjuvskjuten örn ut av tidningar och etermedia. Polisinspektör Anders Wikman, Nordmaling, uttalade sig för medierna och angav trolig dödsorsak som tjuvskytte.En dag senare konstaterar samme polisinspektör att örnen förmodligen blivit dödad av en räv.SVA kan inte ange exakt dödsorsak annat än yttre våld från annat djur, förmodligen en räv. Polisens misstankar om att ungarna i boet skulle blivit dödade visade sig även de vara felaktiga. I boet fanns två välmående ungar som var cirka tre veckor gamla. Experter tror att honan själv ska klara att föda upp ungarna.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser