Räv dödade örn?

Nordmaling (JJ) Det var förmodligen en räv som dödade en havsörn i Nordmaling. Polisen har kunnat avföra misstankarna om att örnen blivit tjuvskjuten efter att den obducerats på SVA.

I går basunerades nyheten om en tjuvskjuten örn ut av tidningar och etermedia. Polisinspektör Anders Wikman, Nordmaling, uttalade sig för medierna och angav trolig dödsorsak som tjuvskytte.En dag senare konstaterar samme polisinspektör att örnen förmodligen blivit dödad av en räv.SVA kan inte ange exakt dödsorsak annat än yttre våld från annat djur, förmodligen en räv. Polisens misstankar om att ungarna i boet skulle blivit dödade visade sig även de vara felaktiga. I boet fanns två välmående ungar som var cirka tre veckor gamla. Experter tror att honan själv ska klara att föda upp ungarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser