Räv attackerade två kvinnor i Keskijärvi

KESKIJÄRVI(JJ). Två kvinnor har blivit attackerade av en räv i byn Keskijärvi. Räven var ute efter att ta mat och gjorde utfall mot kvinnorna som fick fly in i huset. Attacken skedde under helgen.

Ann-Catrin Hansson väcktes under natten mot söndagen av ljud ute på verandan. Hon tänkte att det handlade om ett inbrott och tittade ut genom fönstret. Då såg hon räven som försökte öppna hennes kylbag.
– Klockan var fyra på morgonen, då jag väcktes av räven som tuggade och slet i kylbagen. Frysen hade gått sönder, så jag hade packat mat i kylbagen och ställt ut den. När jag försökte ta kylbagen så flög räven på mig. Räven såg helt sjuk ut, ögonen glömmer jag aldrig, de var vansinniga, säger Ann-Catrin Hansson till Norrländska Socialdemokraten.

Hon fick tag på en trädgårdshacka och försökte försvara sig men räven fortsatta attackera.
Till slut vaknade även hennes mor och kom ut. Men bägge kvinnorna fick fly tillbaka in i huset igen. De lyckades dock till slut rädda kylboxen.
Räven var kvar i två timmar innan den försvann från platsen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser