Räv attackerade två kvinnor i Keskijärvi

KESKIJÄRVI(JJ). Två kvinnor har blivit attackerade av en räv i byn Keskijärvi. Räven var ute efter att ta mat och gjorde utfall mot kvinnorna som fick fly in i huset. Attacken skedde under helgen.

Ann-Catrin Hansson väcktes under natten mot söndagen av ljud ute på verandan. Hon tänkte att det handlade om ett inbrott och tittade ut genom fönstret. Då såg hon räven som försökte öppna hennes kylbag.
– Klockan var fyra på morgonen, då jag väcktes av räven som tuggade och slet i kylbagen. Frysen hade gått sönder, så jag hade packat mat i kylbagen och ställt ut den. När jag försökte ta kylbagen så flög räven på mig. Räven såg helt sjuk ut, ögonen glömmer jag aldrig, de var vansinniga, säger Ann-Catrin Hansson till Norrländska Socialdemokraten.

Hon fick tag på en trädgårdshacka och försökte försvara sig men räven fortsatta attackera.
Till slut vaknade även hennes mor och kom ut. Men bägge kvinnorna fick fly tillbaka in i huset igen. De lyckades dock till slut rädda kylboxen.
Räven var kvar i två timmar innan den försvann från platsen.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser