Rättsliga åtgärder mot finsk vargjakt

Österbotten (JJ) EU-komissionen har beslutat att vidta rättsliga åtgärder mot den finska vargjakten.

Samtidigt med detta besked lämnades en skrivelse från Österbotten till jord- och skogsbruksminister Juha Korkeaoja om vargsituationen i Österbotten. Undertecknarna kräver att vargstammen ska kunna regleras genom jakt och att man ska kunna ta bort problemvargar utan byråkratiskt krångel. Det finländska jord- och skogsbruksministeriet håller på att utarbeta en skötselplan för vargen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser