Rattfull förlorade vapenlicenserna

Halland (JJ) Mannen körde rattfull och polisen återkallade hans licenser. Nu har domstol sagt sitt i ärendet.

Den medelålders mannen fastnade i en poliskontroll när han var ute och körde bil på småvägar i Halland, skriver Hallansposten. Det visade sig att han hade en alkoholkoncentration i blodet som ledde till att han dömdes för grovt rattfylleri.

Då återkallade polisen mannens vapenlicenser, ett beslut som överklagades till Förvaltningsrätten.

Rätten går på polisens linje och lyfter bland annat fram vapenlagstiftningens stränga krav på lämplighet för att inneha vapenlicens.

Enligt Hallansposten hade mannen kunnat klara sig undan med en ”erinran”, om han visat upp intyg på att han inte missbrukar alkohol.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser