Rättegång om vargjakt avslutad

Stockholm (JJ) Miljöåklagare Åse Schoultz hävdar att hon i hovrätten styrkt misstankar om illegal vargjakt i norra Dalarna. - Jag yrkade på två års fängelse, men jag säger inte att de ska dömas till det, säger hon.

I Mora tingsrätt ansågs bevisen mot de fem härjedalingarna inte räcka till.

Ett knappt år efter att tingsrätten friade dem från anklagelserna om grovt jaktbrott i trakterna kring Rövarberget och Sexdalsvallen hölls rättegången i Svea hovrätt. Utöver det som presenterades i tingsrätten kunde åklagaren i hovrätten lägga fram 19 nya sms som uppdagades när (NOA) tömde männens mobiltelefoner på trafik.

– Det är några nya sms och i övrigt samma sammanställning som i tingsrätten över telefontrafiken mellan de här fem dagarna innan de greps. Men jag anser att jag har styrkt åtalet Straffvärdet för grovt jaktbrott är mellan och fyra års fängelse.

Precis som i tingsrätten yrkade Schoultz på två års fängelse även i hovrätten.

– Jag anser att värdet på brottet är två år, men jag säger inte att de ska dömas till två års fängelse utan att domstolen kan ta hänsyn till hur lång tid som passerat, säger Schoultz.

Dom meddelas den 29 oktober, skriver Mora Tidning

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser