Rättegång mot tjuvjagande nyårsfirare

Gällivare (JJ) Idag inleds rättegången mot de två män som står åtalade för jaktbrott i Malmberget. Enligt åtalet ska de på nyårsnatten ha tjuvskjutit en älg nära ett bostadsområde.

Polisen kallades på nyårsdagen ut sedan ett vittne anmält ett misstänkt jaktbrott. Ett blodspår från ett skidspår rätt in på tomten och vidare in i garaget till en av de misstänkta är ett av bevisen åklagaren kommer lägga fram. I garaget hittades också slaktknivar och en grovstyckad älg.

Båda åtalade erkänner styckningen men ingen av dem erkänner något skott. Den ena säger sig inte minnas något på grund av berusning, den andra säger att de hittade en död älg, skriver SVT Norrbotten.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser