Rättegång inledd mot jakttornsabotör

Östersund (JJ) Den 54-åriga man som står åtalad för ett omfattande sabotage och skadegörelse på jakttorn erkänner inte brott. I går infann han sig i Tingsrätten.

I bevismaterialet finns flera bilder på torn, både före och efter demolering, hämtade från den åtalade mannens kameror, skriver lzt.se.

Mannen själv erkänner inte den grova skadegörelsen men gav i rätten uttryck för ett stort naturintresse och ett tydligt jaktmotstånd.

– Jag har velat känna och lyssna på naturen utan pengar och industriell mat. Jag behöver såg och yxa, utan dem skulle jag vara död, sa mannen i rätten.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser