Rasmus tolfte björn

Mora (JJ) Rasmus Boström sköt idag på förmiddagen sin tolfte björn. Rasmus Boström har i år fällt fyra björnar, den fjärde sköt han i vid halv åttatiden i morse strax utanför Mora.

– Det var en fjolårsbjörn som vägde 53-kilo berättar Rasmus.  Rasmus hade släppt sina tre plotthundar, Oryx, Bull och Cain, som fick fast stånd på björnen.
– Till sist släppte jag även laikan Olga som fick vara med och skälla, säger Rasmus.Avslutningen blev odramatisk. När Rasmus kom fram stod björnen i kanten av en liten å och skotthållet var cirka tio meter.
– Jag är jävligt nöjd med höstens björnjakter, säger Rasmus. Plotthundarna har fungerat mycket bra och vi har haft otroligt med björnkontakter under hösten. Vid flera tillfällen har det kunnat fällas björn, men det har även varit jakter som slutat med att björnen klarat sig.

Rasmus har under hösten valt att stanna hemma i Dalarna och jaga på marker som han känner väl.
– Jag har bara rest iväg när någon ringt och berättat att man sett en björn. Under hösten har tipsen varit många och till viss del tror han att reportaget i Jaktjournalen har hjälp honom att få kontakter med jägare som varit i kontakt med björn.
När JJ ringer Rasmus står han fullt upptagen med att flå den senaste björnen och hans jaktkompisar har farit med hundarna till Evertsberg för att kolla upp ett tips om en björn.Kvar i Dalarna finns två björnar att fälla av tilldelningen och när björnjakten är avslutad ser Rasmus fram emot att få dra till skogs och jaga fågel med sina hundar och drilling.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser