Rasmus tolfte björn

Mora (JJ) Rasmus Boström sköt idag på förmiddagen sin tolfte björn. Rasmus Boström har i år fällt fyra björnar, den fjärde sköt han i vid halv åttatiden i morse strax utanför Mora.

– Det var en fjolårsbjörn som vägde 53-kilo berättar Rasmus.  Rasmus hade släppt sina tre plotthundar, Oryx, Bull och Cain, som fick fast stånd på björnen.
– Till sist släppte jag även laikan Olga som fick vara med och skälla, säger Rasmus.Avslutningen blev odramatisk. När Rasmus kom fram stod björnen i kanten av en liten å och skotthållet var cirka tio meter.
– Jag är jävligt nöjd med höstens björnjakter, säger Rasmus. Plotthundarna har fungerat mycket bra och vi har haft otroligt med björnkontakter under hösten. Vid flera tillfällen har det kunnat fällas björn, men det har även varit jakter som slutat med att björnen klarat sig.

Rasmus har under hösten valt att stanna hemma i Dalarna och jaga på marker som han känner väl.
– Jag har bara rest iväg när någon ringt och berättat att man sett en björn. Under hösten har tipsen varit många och till viss del tror han att reportaget i Jaktjournalen har hjälp honom att få kontakter med jägare som varit i kontakt med björn.
När JJ ringer Rasmus står han fullt upptagen med att flå den senaste björnen och hans jaktkompisar har farit med hundarna till Evertsberg för att kolla upp ett tips om en björn.Kvar i Dalarna finns två björnar att fälla av tilldelningen och när björnjakten är avslutad ser Rasmus fram emot att få dra till skogs och jaga fågel med sina hundar och drilling.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser