Rasmus tionde björn

Malung (JJ) Den björn som slagit fem får vid Myckelbergets fäbod sköts av den kände björnjägaren Rasmus Boström, Älvdalen. Det var Rasmus andra björn i år och den tionde under hans karriär som björnjägare.

Under helgen revs fem får för fårägaren Hars Tage Eriksson. På måndagen samlades ett gäng björnjägare för att jaga björnen och man fick ganska snabbt kontakt.
Rasmus Boström kunde efter en jakt, som gick österut över östra Håarnevägen förbi Öjsberget till trakterna av Hiselens fäbodar i trakterna av Öje, skjuta björnen.
I björnjakten deltog Hars Tage Eriksson, Staffan Emilsson, Tomas Johansson och Helge Klahr tillsammans med Rasmus Boström och sex hundar.
Björnen som fälldes var en hanne som uppskattades till fem år och som vägde 89 kilo. Vid slakten hittade man rester efter får i björnen mage.
Totalt har femton björnar fällts under höstens jakt i Dalarna.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser