Rasmus tionde björn

Malung (JJ) Den björn som slagit fem får vid Myckelbergets fäbod sköts av den kände björnjägaren Rasmus Boström, Älvdalen. Det var Rasmus andra björn i år och den tionde under hans karriär som björnjägare.

Under helgen revs fem får för fårägaren Hars Tage Eriksson. På måndagen samlades ett gäng björnjägare för att jaga björnen och man fick ganska snabbt kontakt.
Rasmus Boström kunde efter en jakt, som gick österut över östra Håarnevägen förbi Öjsberget till trakterna av Hiselens fäbodar i trakterna av Öje, skjuta björnen.
I björnjakten deltog Hars Tage Eriksson, Staffan Emilsson, Tomas Johansson och Helge Klahr tillsammans med Rasmus Boström och sex hundar.
Björnen som fälldes var en hanne som uppskattades till fem år och som vägde 89 kilo. Vid slakten hittade man rester efter får i björnen mage.
Totalt har femton björnar fällts under höstens jakt i Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser