Rasmus sköt sin 9:e björn

Bara för någon timme sedan sköt Rasmus Boström, Älvdalen, sin nionde björn.

Rasmus Boström är en av landets absolut framgångsrikaste björnjägare. (Se Jaktjournalen 9/06). Nu på förmiddagen fällde han sin nionde björn efter en spännande jakt i Svartnäs, ovanför Svärdsjö i Dalarna.– Jag och några kompisar hittade ett björnspår på en skogsbilväg i morse. Vi släppte en massa hundar, men en del försvann med älg och till slut upptäckte jag på min GPS-pejl att två av mina plotthundar stod och skällde ståndskall fem kilometer bort.– Björnen stod i en tät tallplanering och till slut lyckades jag skjuta den, en hane på cirka 140 kg, berättar Rasmus, i en direktrapport sittande på björnen i väntant på besiktningsmannen.Läs mer om Rasmus björnjakt i Jaktjournalens oktobernummer.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser