Rasmus sköt sin 9:e björn

Bara för någon timme sedan sköt Rasmus Boström, Älvdalen, sin nionde björn.

Rasmus Boström är en av landets absolut framgångsrikaste björnjägare. (Se Jaktjournalen 9/06). Nu på förmiddagen fällde han sin nionde björn efter en spännande jakt i Svartnäs, ovanför Svärdsjö i Dalarna.– Jag och några kompisar hittade ett björnspår på en skogsbilväg i morse. Vi släppte en massa hundar, men en del försvann med älg och till slut upptäckte jag på min GPS-pejl att två av mina plotthundar stod och skällde ståndskall fem kilometer bort.– Björnen stod i en tät tallplanering och till slut lyckades jag skjuta den, en hane på cirka 140 kg, berättar Rasmus, i en direktrapport sittande på björnen i väntant på besiktningsmannen.Läs mer om Rasmus björnjakt i Jaktjournalens oktobernummer.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser