Rasmus Boström vådaskjuten!

Den kände björnjägaren och jaktfilmproducenten Rasmus Boström, Älvdalen, har vådaskjutits sedan han träffats av hagel i samband med mårdjakt. Hagel träffade både käke och bröst.

Händelsen inträffade när Rasmus jagade mård med några jaktkompisar i samband med att de sista scenerna skulle tas till den nya jakt-dvd:n Svensk Mårdjakt Nr 1.

Mården spårades till ett gryt och när den skulle lämna grytet klättrade den upp i en gran. Men innan mården han tillräckligt högt upp i granen sköt en jaktkompis mot mården.

Två hagel träffade Rasmus som stod en bit bort. Ett gick genom underläppen och stannade mot tänderna. Det andra haglet träffade i bröstet och gick in genom huden i hjärttrakten.

– Först trodde jag att tänderna rök, men efter en stund förstod jag att haglet stannat mot en tand. Det ilade i tanden men nu har det gått över, berättar Rasmus.

Det andra haglet som gick genom kläderna trängde in genom huden i hjärttrakten, och sitter ännu kvar.

– Jag kan känna en klump vid hjärtat, men det har känts onödigt att ta bort haglet. Det är mest min sambo som är upprörd. Man kan väl säga att det var en jäkla tur att kompisen använde skeethagel, hade det varit grövre hagel vet man inte vad som hänt, förklarar Rasmus.

Scenen med vådaskjutningen finns också med i Rasmus nya film: Svensk Mårdjakt Nr 1, som just kommit ut i jaktbutikerna.

– Jag har valt att ta med scenen för att visa på riskerna. Normalt är det nybörjare som tittar för mycket på målet och glömmer omgivningen, så var det dock inte i detta fall. Jaktkompisen som sköt är mycket rutinerad, men han tog ett felbeslut och det är han väl medveten om.

– En gång är ingen gång och vi jagar fortfarande ihop, berättar Rasmus Boström, vådaskjuten, men ändå tämligen oberörd.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser