Rasmus Boström sköt sin sjunde björn

Under den gångna veckan har den kände björnjägaren Rasmus Boström, Älvdalen, skjutit två björnhanar. Båda på marker norr om Orsa i Dalarna.

I lördags jagade Rasmus med bland annat kompisarna Tysk Staffan Eriksson, Särna och kanadensaren Steve Mohr. Rasmus har tidigare importerat plott-hundar från Steve, något som Jaktjournalen skrivit om.
Nu jagar plotthundarna för fullt och bland annat Steves tik Jackie har utmärkt sig.
– Hon är den jävligaste björnhund jag någonsin sett, jag är grymt imponerad. Hon går som en schiller på ett rävspår, spår för spår tills hon hittar björnen.
I måndags sköt Rasmus en hane på 205 kg, avstånd 3 meter. I lördags sköt han ännu en björnhane, vikt 174 kg, avstånd 7-8 meter.
– Vi fick ett par hundar skadade, bland annat min unga plotthane, Bill. Ett par dagars vila kommer att göra dem gott. Nu fortsätter jakten med mina kompisars hundar. Men jag kommer att skaffa fler plotthundar, bland annat har jag beställt en valp efter Jackie, förklarar Rasmus Boström direkt från björnskogen.
15 björnar återstår att skjuta i Dalarna.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser