Rasmus Boström sköt sin sjunde björn

Under den gångna veckan har den kände björnjägaren Rasmus Boström, Älvdalen, skjutit två björnhanar. Båda på marker norr om Orsa i Dalarna.

I lördags jagade Rasmus med bland annat kompisarna Tysk Staffan Eriksson, Särna och kanadensaren Steve Mohr. Rasmus har tidigare importerat plott-hundar från Steve, något som Jaktjournalen skrivit om.
Nu jagar plotthundarna för fullt och bland annat Steves tik Jackie har utmärkt sig.
– Hon är den jävligaste björnhund jag någonsin sett, jag är grymt imponerad. Hon går som en schiller på ett rävspår, spår för spår tills hon hittar björnen.
I måndags sköt Rasmus en hane på 205 kg, avstånd 3 meter. I lördags sköt han ännu en björnhane, vikt 174 kg, avstånd 7-8 meter.
– Vi fick ett par hundar skadade, bland annat min unga plotthane, Bill. Ett par dagars vila kommer att göra dem gott. Nu fortsätter jakten med mina kompisars hundar. Men jag kommer att skaffa fler plotthundar, bland annat har jag beställt en valp efter Jackie, förklarar Rasmus Boström direkt från björnskogen.
15 björnar återstår att skjuta i Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser