Rasmus Boström besökte Överturingens skola

ÖVERTURINGEN(JJ). Självklart måste en av landets främsta björnjägare vara på plats när Överturingens skola anordnar björndag. Således fick eleverna i går besök av björnjägaren Rasmus Boström. Han möttes av förväntansfulla elever och autografblock.

Under eftermiddagen berättade Boström om sina erfarenheter av jakt, han visade även film och älgskallar.
– Vi försöker alltid få in fler människor i skolan eftersom den är så liten. När vi fick reda på att Rasmus skulle föreläsa på Folkets hus ikväll kontaktade vi arrangören SCA och kunde bjuda in Boström, berättar läraren Anna-Karin F-Gunnarsson för Sundsvalls Tidning.

Rasmus Boström från Älvdalen hade även med sig hundarna Helga och Bull. Dessutom visade han en spännande film från en björnjakt där kameran var fastsatt på en hund.

Den här skolan försöker vara mycket utomhus i undervisningen och man har jobbat med just björntemat under en längre tid. Bland annat har eleverna fått sammanställa en karta med björnobservationer och dessutom har eleverna arbetat med björnens år.
– Det är viktigt att lära sig om ett djur som finns i omgivningarna, förklarar Anna-Karin F-Gunnarsson.
Det här skriver Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser