Rasmus Boström besökte Överturingens skola

ÖVERTURINGEN(JJ). Självklart måste en av landets främsta björnjägare vara på plats när Överturingens skola anordnar björndag. Således fick eleverna i går besök av björnjägaren Rasmus Boström. Han möttes av förväntansfulla elever och autografblock.

Under eftermiddagen berättade Boström om sina erfarenheter av jakt, han visade även film och älgskallar.
– Vi försöker alltid få in fler människor i skolan eftersom den är så liten. När vi fick reda på att Rasmus skulle föreläsa på Folkets hus ikväll kontaktade vi arrangören SCA och kunde bjuda in Boström, berättar läraren Anna-Karin F-Gunnarsson för Sundsvalls Tidning.

Rasmus Boström från Älvdalen hade även med sig hundarna Helga och Bull. Dessutom visade han en spännande film från en björnjakt där kameran var fastsatt på en hund.

Den här skolan försöker vara mycket utomhus i undervisningen och man har jobbat med just björntemat under en längre tid. Bland annat har eleverna fått sammanställa en karta med björnobservationer och dessutom har eleverna arbetat med björnens år.
– Det är viktigt att lära sig om ett djur som finns i omgivningarna, förklarar Anna-Karin F-Gunnarsson.
Det här skriver Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser