Rasmästerskap avgjorda

Kungsbacka (JJ) Både gråhundsklubben och jämthundsklubben har haft sina klubbmästerskap i helgen som var.

Prispallen i jämthundsklubbens klubbmästerskap. I mitten Torbjörn Hidendahl som vann tävlingen med Tjurskallens Sarek. På flankerna tvåan Tollef Lau och trean Ulf Isaksson. Foto: Jämthundsklubben

I jämthundsklubben har två mästerskap just gått av stapeln, ungdomsmästerskapet och klubbmästerskapet. I unghundsmästerskapet försvarade Renkirannan Zorro titeln med ett förstapris på 70,5 poäng framför Krutabackens Barras som också slutade på 70,5.  Vinsten gick till Renkirannan Zoor eftersom han är yngre än Krutabackens Barras. Tredjeplatsen kneps av Jämtvollens Fröya som tog ett andrapris på 60 poäng.

I jämthundklubbens stora klubbmästerskap segrade Tjurskallens Sarek på 87,5 poäng framför Onnivaaran Uno som fick 86 poäng. På tredjeplats kom Pääskysen Veikko på 84,5 poäng.

Gråhundsklubbens mästerskap var också en jämn kamp. Tävlingen vanns av Rapphålet Basse eftersom han var yngre än tvåan Billsbergets Sven-Åke. Båda hundarna fick 93,5 poäng. På tredje plats kom Böjeryds Beaúty med ett förstapris på 90,5 poäng.

 

AKTUELLT

Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

Nytt besked om Rackstadvargarna idag

Värmland (JJ) Varg nummer två fälldes på torsdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. – Vårt mål är att få bort alla vargarna i området. Jag väntar besked från länsstyrelsen i dag, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna.

Kritik mot järvinventering

Norrbotten (JJ) Sju samebyar i Norrbotten kritiserar länsstyrelsens inventering av järv. Spårförhållandena har varit dåliga och spårarna har missat järvar, menar företrädare för samebyarna.

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Annonser