Rasmästerskap avgjorda

Kungsbacka (JJ) Både gråhundsklubben och jämthundsklubben har haft sina klubbmästerskap i helgen som var.

Prispallen i jämthundsklubbens klubbmästerskap. I mitten Torbjörn Hidendahl som vann tävlingen med Tjurskallens Sarek. På flankerna tvåan Tollef Lau och trean Ulf Isaksson. Foto: Jämthundsklubben

I jämthundsklubben har två mästerskap just gått av stapeln, ungdomsmästerskapet och klubbmästerskapet. I unghundsmästerskapet försvarade Renkirannan Zorro titeln med ett förstapris på 70,5 poäng framför Krutabackens Barras som också slutade på 70,5.  Vinsten gick till Renkirannan Zoor eftersom han är yngre än Krutabackens Barras. Tredjeplatsen kneps av Jämtvollens Fröya som tog ett andrapris på 60 poäng.

I jämthundklubbens stora klubbmästerskap segrade Tjurskallens Sarek på 87,5 poäng framför Onnivaaran Uno som fick 86 poäng. På tredjeplats kom Pääskysen Veikko på 84,5 poäng.

Gråhundsklubbens mästerskap var också en jämn kamp. Tävlingen vanns av Rapphålet Basse eftersom han var yngre än tvåan Billsbergets Sven-Åke. Båda hundarna fick 93,5 poäng. På tredje plats kom Böjeryds Beaúty med ett förstapris på 90,5 poäng.

 

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser