Rasar mot jakt- och fiskeutredning

Luleå (JJ) Vänsterpartisten Börje Lööw, Luleå, kräver en bojkott mot Sören Ekströms utredning om jakt och fiske.

Vänsterpartisten Börje Lööw anser att statens marker skulle minska markant om utredningens förslag vinner gehör. Enligt honom skulle det innebära en katastrof för de vanliga kommuninnevånarna.
Enligt Lööw innebär utredarens förslag att de medborgare som varken är samer eller markägare inte kan nyttja rätten att vistas vid vattendrag och jaktmarker. Utredarens förslag är enligt honom ett hot mot demokratin och folkrätten.
Lööw vill att samtliga berörda kommuner ska ställa upp och försvara medborgarnas rättigheter. Enligt Börje Lööw är det fel att riksdagsmän i södra Sverige ska besluta i en fråga som ytterst berör norrlänningar.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser