Rasar mot jakt- och fiskeutredning

Luleå (JJ) Vänsterpartisten Börje Lööw, Luleå, kräver en bojkott mot Sören Ekströms utredning om jakt och fiske.

Vänsterpartisten Börje Lööw anser att statens marker skulle minska markant om utredningens förslag vinner gehör. Enligt honom skulle det innebära en katastrof för de vanliga kommuninnevånarna.
Enligt Lööw innebär utredarens förslag att de medborgare som varken är samer eller markägare inte kan nyttja rätten att vistas vid vattendrag och jaktmarker. Utredarens förslag är enligt honom ett hot mot demokratin och folkrätten.
Lööw vill att samtliga berörda kommuner ska ställa upp och försvara medborgarnas rättigheter. Enligt Börje Lööw är det fel att riksdagsmän i södra Sverige ska besluta i en fråga som ytterst berör norrlänningar.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser