Rapssugna älgar skapar trafikproblem

Jönköping (JJ) Ett rapsfält längs väg 132, utanför Jönköping, har lockat till sig mängder av älg. Trots varningsskyltar är faran för trafikolyckor överhängande.

Rapsfältet lockar stora mängder älg. Vilket medför stor trafikfara. Arkivbild: Istock.

Vart fjärde år odlar lantbrukaren raps på sina grödor. Han hoppas nu att kallare väder ska göra rapsen mindre attraktiv för det vilda. För några veckor sedan började problemet när sju älgar gick och betalde i rapsfältet.

Varje dygn passerar i snitt 4 660 fordon på sträckan. Enligt Jönköpings-Posten finns inga planer från Vägverket att sätta upp viltstängsel på den aktuella sträckan. Man har satt upp varningsskyltar för att varna trafikanterna, faran är störst i gryning och skymning när också trafiken är som mest intensiv.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser