Rapssugna älgar skapar trafikproblem

Jönköping (JJ) Ett rapsfält längs väg 132, utanför Jönköping, har lockat till sig mängder av älg. Trots varningsskyltar är faran för trafikolyckor överhängande.

Rapsfältet lockar stora mängder älg. Vilket medför stor trafikfara. Arkivbild: Istock.

Vart fjärde år odlar lantbrukaren raps på sina grödor. Han hoppas nu att kallare väder ska göra rapsen mindre attraktiv för det vilda. För några veckor sedan började problemet när sju älgar gick och betalde i rapsfältet.

Varje dygn passerar i snitt 4 660 fordon på sträckan. Enligt Jönköpings-Posten finns inga planer från Vägverket att sätta upp viltstängsel på den aktuella sträckan. Man har satt upp varningsskyltar för att varna trafikanterna, faran är störst i gryning och skymning när också trafiken är som mest intensiv.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser