Rapport från IWA – Sista dagen

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har befunnit sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från fjärde och sista dagen.

Tikka T3x TAC A1, ett gevär som lär dela jägarna i två läger. Utseendet är åt det extremare hållet men det är vad många konsumenter efterfrågar idag, gevär byggda för skytte. Hela skapelsen bygger på T3 mekanismen, stocken är vikbar och precisionen är, ja vi kan säga riktigt tillfredsställande.

Det känns i benen, fötterna och ryggen att man sprungit runt i en för kroppen ovan miljö i flera dagar. Trots det så känns det ändå inte att jag fått med allt och det är nog omöjligt.

Om ni funderar varför ingen radioapparat har passerat våra flöden så är det av den enkla anledningen att ute i Europa så är det inte vanligt att använda dem, medan det för oss i Skandinavien är en självklarhet.

De få bilderna som tidningen lägger ut här och i andra sociala medier är enbart ett axplock av alla nyheter såklart. Vi kommer ha en rapport från mässan i tidningen och löpande under året kommer utrustningssidorna vara fulla av nyheter, en del helt nya, andra redan nu presenterade men senare också provade.

Tack för att ni följt oss och visat ert engagemang genom mejl till mig och kommentarer i våra flöden på nätet. Har ni frågor eller tips kring utrustning, oavsett om ni är företagare eller privatperson, tveka inte att kontakta mig på tommy.ostlund@jaktjournalen.se

Tack för den här gång

Tommy Östlund

Sitka är ett märke som är riktigt stort ute i världen och ägs av företaget Gore. Märket har sedan några år ett fäste i Sverige men kommer lanseras hårdare i landet under året. Kvalitet och funktion är nyckelorden.

Nu är den här, dämpare till hagelgevär! Det Norska företaget A-TEC har utvecklat ljuddämparen och den har fått namnet A12. Ska bli riktigt kul att få se den i auktion ute på banorna under året. A-TEC har även en till stor nyhet men den kommer längre fram.

Skotillverkaren Crispi har uppgraderat en av sina kängor och jag tycker faktiskt den känns intressant på flera sätt. Du har en låg, komfortabel känga som omsveps av ett totalt vattentätt skydd som fungerar som en gater. Modellen heter Highland Pro.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser