Rapport från IWA – Sista dagen

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har befunnit sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från fjärde och sista dagen.

Tikka T3x TAC A1, ett gevär som lär dela jägarna i två läger. Utseendet är åt det extremare hållet men det är vad många konsumenter efterfrågar idag, gevär byggda för skytte. Hela skapelsen bygger på T3 mekanismen, stocken är vikbar och precisionen är, ja vi kan säga riktigt tillfredsställande.

Det känns i benen, fötterna och ryggen att man sprungit runt i en för kroppen ovan miljö i flera dagar. Trots det så känns det ändå inte att jag fått med allt och det är nog omöjligt.

Om ni funderar varför ingen radioapparat har passerat våra flöden så är det av den enkla anledningen att ute i Europa så är det inte vanligt att använda dem, medan det för oss i Skandinavien är en självklarhet.

De få bilderna som tidningen lägger ut här och i andra sociala medier är enbart ett axplock av alla nyheter såklart. Vi kommer ha en rapport från mässan i tidningen och löpande under året kommer utrustningssidorna vara fulla av nyheter, en del helt nya, andra redan nu presenterade men senare också provade.

Tack för att ni följt oss och visat ert engagemang genom mejl till mig och kommentarer i våra flöden på nätet. Har ni frågor eller tips kring utrustning, oavsett om ni är företagare eller privatperson, tveka inte att kontakta mig på tommy.ostlund@jaktjournalen.se

Tack för den här gång

Tommy Östlund

Sitka är ett märke som är riktigt stort ute i världen och ägs av företaget Gore. Märket har sedan några år ett fäste i Sverige men kommer lanseras hårdare i landet under året. Kvalitet och funktion är nyckelorden.

Nu är den här, dämpare till hagelgevär! Det Norska företaget A-TEC har utvecklat ljuddämparen och den har fått namnet A12. Ska bli riktigt kul att få se den i auktion ute på banorna under året. A-TEC har även en till stor nyhet men den kommer längre fram.

Skotillverkaren Crispi har uppgraderat en av sina kängor och jag tycker faktiskt den känns intressant på flera sätt. Du har en låg, komfortabel känga som omsveps av ett totalt vattentätt skydd som fungerar som en gater. Modellen heter Highland Pro.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Sänkt fällavgift på älg i Dalarna

Falun (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Dalarna har beslutat att sänka fällavgiften på älg. Fällavgiften på vuxna älgar sänks från 600 till 500 kronor. Avgiften för årskalvar ligger kvar på 100 kronor.

Vinn Vargjakt-DVD

Ta chansen att delta i utlottningen av vårens stora jaktfilmssnackis, Svensk Vargjakt Nr 2. Jaktjournalen sitter på ett gäng DVD-exemplar.

Grillad kotlettrad av vildsvin

  Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag. Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler. 4 portioner: 600 g utskuren kotlettrad av vildsvin Potatissallad: 600 g kokt potatis 5 msk olivolja 3 msk vitvinsvinäger

Så många renkalvar tar björnarna

Kungsbacka (JJ) Björnens betydelse för renskötseln är omtvistad, bland annat för att det har gjorts så få vetenskapliga studier. Nu visar en avhandling från SLU omfattningen av de problem som björnen skapar på kalvningslandet

Viltkött – inget fusk

Matfusket i Sverige och övriga världen ökar för varje år. Datumstämplar uppdateras och varor packas om för att hamna ute i livsmedelsbutikernas diskar igen. Trots att det egentligen inte borde säljas. Tur vi jägare har förstklassigt viltkött!

Mys i jaktkojan

Jaktkojan kan nästan liknas vid en omsorgsfull moder. När barnet varit ute och lekt hela dagen, blivit blött, kallt och trött, tar hon emot det i sin varma och trygga famn och ger det torra kläder, mat och en varm säng att krypa ner i.

Jaguar Ultra Light

Jaguargruppen har i sitt utbud ett intressant kombivapen som tillverkats av italienska F.A.I.R.. En kombi kan vara ett alternativ till drömmen om en drilling när man har behov av en kulpipa. Jaguar Ultra Light har två hagelkalibrar och ett flertal kulkalibrar från klass 3 till 1.

Annonser