Rapport från IWA – Sista dagen

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har befunnit sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från fjärde och sista dagen.

Tikka T3x TAC A1, ett gevär som lär dela jägarna i två läger. Utseendet är åt det extremare hållet men det är vad många konsumenter efterfrågar idag, gevär byggda för skytte. Hela skapelsen bygger på T3 mekanismen, stocken är vikbar och precisionen är, ja vi kan säga riktigt tillfredsställande.

Det känns i benen, fötterna och ryggen att man sprungit runt i en för kroppen ovan miljö i flera dagar. Trots det så känns det ändå inte att jag fått med allt och det är nog omöjligt.

Om ni funderar varför ingen radioapparat har passerat våra flöden så är det av den enkla anledningen att ute i Europa så är det inte vanligt att använda dem, medan det för oss i Skandinavien är en självklarhet.

De få bilderna som tidningen lägger ut här och i andra sociala medier är enbart ett axplock av alla nyheter såklart. Vi kommer ha en rapport från mässan i tidningen och löpande under året kommer utrustningssidorna vara fulla av nyheter, en del helt nya, andra redan nu presenterade men senare också provade.

Tack för att ni följt oss och visat ert engagemang genom mejl till mig och kommentarer i våra flöden på nätet. Har ni frågor eller tips kring utrustning, oavsett om ni är företagare eller privatperson, tveka inte att kontakta mig på tommy.ostlund@jaktjournalen.se

Tack för den här gång

Tommy Östlund

Sitka är ett märke som är riktigt stort ute i världen och ägs av företaget Gore. Märket har sedan några år ett fäste i Sverige men kommer lanseras hårdare i landet under året. Kvalitet och funktion är nyckelorden.

Nu är den här, dämpare till hagelgevär! Det Norska företaget A-TEC har utvecklat ljuddämparen och den har fått namnet A12. Ska bli riktigt kul att få se den i auktion ute på banorna under året. A-TEC har även en till stor nyhet men den kommer längre fram.

Skotillverkaren Crispi har uppgraderat en av sina kängor och jag tycker faktiskt den känns intressant på flera sätt. Du har en låg, komfortabel känga som omsveps av ett totalt vattentätt skydd som fungerar som en gater. Modellen heter Highland Pro.

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser