Rapport från IWA – Dag 2

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund befinner sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från andra dagen.

Winchester är alltid säkra kort var det gäller uppgraderingar eller nya modeller. I år serveras en hel rad hagelautomater i varierande utföranden.

Någonstans måste man börja när du kliver in på IWA:s mässområde. Med utställare är mässan med garanti tio gånger större än Elmia eller Tullgarn. Du har svårt att greppa allt och du måste bara hugga en av alla hallar och helt enkelt börja beta av den. Trots att jag vart här i två dagar, är jag lika vilsen och måste ha en karta på området för att hitta.

Idag hamnade jag i hallen med jaktkläder. Alla de märken som finns på den europeiska marknaden och de som vill in finns representerade här och det gör det extra svårt att sortera.

Utbudet är enormt och hjulet är redan uppfunnet så det blir de små detaljerna som tillverkarna får inrikta sig på att förfina. Men de här nyheterna som ändå finns kommer i tidningen framöver. Jag hittade lite annat smått och gott på vägen. I morgon ska jag kolla in det senaste från optiktillverkarna.

aimSport Sweden AB går emot strömmen och har i sin senaste ljuddämpare valt att göra en som är helt frontmonterad, tydligen finns behovet ute på marknaden.

 

Eluppvärmda kläder och handskar är på stor frammarsch och företaget 30 Seven bankar för fullt och ska ut på den svenska marknaden. De finns i en rad varianter och är riktigt sköna på handen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill detaljreglera älgjakten

Skaraborg (JJ) - Älgförvaltningen måste bli mer detaljstyrd. Vi måste bort från det gamla tänket, att det är arealen som avgör hur många älgar som ska skjutas. Det säger tillförordnade ordföranden i älgförvaltningsområdet Skaraborg norra, Tomas Kvarnrud.

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Ask – Skandinaviens bästa retriever

När man skall beskriva karriären för Labrador Retrievern Lӕrkereden’s Ask, får man nästan nypa sig i armen. Sju år efter debuten i elitklass är han såväl nykorad dansk som norsk retrievermästare för fjärde respektive tredje gången! Men historien om hunden rymmer både ljus och mörker. Jaktjournalen har träffat legenden Ask och ägaren Ove Simonsen under en fågeljakt i Danmark.

Annonser