Rapport från IWA – Dag 2

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund befinner sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från andra dagen.

Winchester är alltid säkra kort var det gäller uppgraderingar eller nya modeller. I år serveras en hel rad hagelautomater i varierande utföranden.

Någonstans måste man börja när du kliver in på IWA:s mässområde. Med utställare är mässan med garanti tio gånger större än Elmia eller Tullgarn. Du har svårt att greppa allt och du måste bara hugga en av alla hallar och helt enkelt börja beta av den. Trots att jag vart här i två dagar, är jag lika vilsen och måste ha en karta på området för att hitta.

Idag hamnade jag i hallen med jaktkläder. Alla de märken som finns på den europeiska marknaden och de som vill in finns representerade här och det gör det extra svårt att sortera.

Utbudet är enormt och hjulet är redan uppfunnet så det blir de små detaljerna som tillverkarna får inrikta sig på att förfina. Men de här nyheterna som ändå finns kommer i tidningen framöver. Jag hittade lite annat smått och gott på vägen. I morgon ska jag kolla in det senaste från optiktillverkarna.

aimSport Sweden AB går emot strömmen och har i sin senaste ljuddämpare valt att göra en som är helt frontmonterad, tydligen finns behovet ute på marknaden.

 

Eluppvärmda kläder och handskar är på stor frammarsch och företaget 30 Seven bankar för fullt och ska ut på den svenska marknaden. De finns i en rad varianter och är riktigt sköna på handen.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Sänkt fällavgift på älg i Dalarna

Falun (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Dalarna har beslutat att sänka fällavgiften på älg. Fällavgiften på vuxna älgar sänks från 600 till 500 kronor. Avgiften för årskalvar ligger kvar på 100 kronor.

Vinn Vargjakt-DVD

Ta chansen att delta i utlottningen av vårens stora jaktfilmssnackis, Svensk Vargjakt Nr 2. Jaktjournalen sitter på ett gäng DVD-exemplar.

Grillad kotlettrad av vildsvin

  Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag. Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler. 4 portioner: 600 g utskuren kotlettrad av vildsvin Potatissallad: 600 g kokt potatis 5 msk olivolja 3 msk vitvinsvinäger

Så många renkalvar tar björnarna

Kungsbacka (JJ) Björnens betydelse för renskötseln är omtvistad, bland annat för att det har gjorts så få vetenskapliga studier. Nu visar en avhandling från SLU omfattningen av de problem som björnen skapar på kalvningslandet

Viltkött – inget fusk

Matfusket i Sverige och övriga världen ökar för varje år. Datumstämplar uppdateras och varor packas om för att hamna ute i livsmedelsbutikernas diskar igen. Trots att det egentligen inte borde säljas. Tur vi jägare har förstklassigt viltkött!

Mys i jaktkojan

Jaktkojan kan nästan liknas vid en omsorgsfull moder. När barnet varit ute och lekt hela dagen, blivit blött, kallt och trött, tar hon emot det i sin varma och trygga famn och ger det torra kläder, mat och en varm säng att krypa ner i.

Jaguar Ultra Light

Jaguargruppen har i sitt utbud ett intressant kombivapen som tillverkats av italienska F.A.I.R.. En kombi kan vara ett alternativ till drömmen om en drilling när man har behov av en kulpipa. Jaguar Ultra Light har två hagelkalibrar och ett flertal kulkalibrar från klass 3 till 1.

Annonser