Rapport från IWA – Dag 2

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund befinner sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från andra dagen.

Winchester är alltid säkra kort var det gäller uppgraderingar eller nya modeller. I år serveras en hel rad hagelautomater i varierande utföranden.

Någonstans måste man börja när du kliver in på IWA:s mässområde. Med utställare är mässan med garanti tio gånger större än Elmia eller Tullgarn. Du har svårt att greppa allt och du måste bara hugga en av alla hallar och helt enkelt börja beta av den. Trots att jag vart här i två dagar, är jag lika vilsen och måste ha en karta på området för att hitta.

Idag hamnade jag i hallen med jaktkläder. Alla de märken som finns på den europeiska marknaden och de som vill in finns representerade här och det gör det extra svårt att sortera.

Utbudet är enormt och hjulet är redan uppfunnet så det blir de små detaljerna som tillverkarna får inrikta sig på att förfina. Men de här nyheterna som ändå finns kommer i tidningen framöver. Jag hittade lite annat smått och gott på vägen. I morgon ska jag kolla in det senaste från optiktillverkarna.

aimSport Sweden AB går emot strömmen och har i sin senaste ljuddämpare valt att göra en som är helt frontmonterad, tydligen finns behovet ute på marknaden.

 

Eluppvärmda kläder och handskar är på stor frammarsch och företaget 30 Seven bankar för fullt och ska ut på den svenska marknaden. De finns i en rad varianter och är riktigt sköna på handen.

AKTUELLT

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser