Rapport från IWA – Dag 2

Tyskland (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund befinner sig på IWA mässan i Nürnberg i Tyskland för att spana in nyheter på jaktutrustningsfronten. Här är hans rapport från andra dagen.

Winchester är alltid säkra kort var det gäller uppgraderingar eller nya modeller. I år serveras en hel rad hagelautomater i varierande utföranden.

Någonstans måste man börja när du kliver in på IWA:s mässområde. Med utställare är mässan med garanti tio gånger större än Elmia eller Tullgarn. Du har svårt att greppa allt och du måste bara hugga en av alla hallar och helt enkelt börja beta av den. Trots att jag vart här i två dagar, är jag lika vilsen och måste ha en karta på området för att hitta.

Idag hamnade jag i hallen med jaktkläder. Alla de märken som finns på den europeiska marknaden och de som vill in finns representerade här och det gör det extra svårt att sortera.

Utbudet är enormt och hjulet är redan uppfunnet så det blir de små detaljerna som tillverkarna får inrikta sig på att förfina. Men de här nyheterna som ändå finns kommer i tidningen framöver. Jag hittade lite annat smått och gott på vägen. I morgon ska jag kolla in det senaste från optiktillverkarna.

aimSport Sweden AB går emot strömmen och har i sin senaste ljuddämpare valt att göra en som är helt frontmonterad, tydligen finns behovet ute på marknaden.

 

Eluppvärmda kläder och handskar är på stor frammarsch och företaget 30 Seven bankar för fullt och ska ut på den svenska marknaden. De finns i en rad varianter och är riktigt sköna på handen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser