Rapport från IWA – Dag 1

Tyskkland (JJ) Ni som följer Jaktjournalen på sociala medier kommer under helgen kunna läsa om några av alla de nyheter som jaktvärlden presenterar inför året på IWA-mässan i Tyskland. Jag kommer lyfta fram en del grejer som är bra att ha och andra mer för att de är roliga.

Stekhet adapter från SEEK att docka med din smarttelefon och på så sätt få en värmekamera, tex för skyddsjakten eller eftersöket och den första skottplatsundersökningen. Du kan enklare följa ett blodspår eller hitta djuret under granen.

Min dag började med att jag självsäkert tyckte att jag inte skulle ta med passet. Jag hävdade envist att mitt körkort fungerade i hela EU!

Ett stort misstag skulle det visa sig och min bättre hälft fick rycka ut och ordna så passet kom till mig på Arlanda. Efter en del krångel kunde jag tillslut bevisa mitt ursprung och hemvist och borda planet mot Tyskland.

Det som möter besökaren på IWA-mässan är en värld av hallar, proppat med allt från knivar, kläder, gevär, sikten till allt inom militär och polis. Även inom det sistnämnda segmentet finns guldkorn att plocka och det är just här som alla de största nyheterna släpps för året.

Under mina första timmar snubblade jag över en hel del nytt av varierande ”behövakaraktär och utförligare rapport kommer självklart i tidningen framöver!

En riktigt dyr älgklubba och förmodligen dyr i överkant är KARL HAUPTMANN GMBH:s kuldrilling i kaliber 500 Nitro Express. Men nog fasen skulle älglaget småmysa när salvan från den rullar ut i dalgången…

DOGTRACE, VNT ELECTRONICS satsar på en nu hundpejl, räckvidden uppges vara 20 kilometer och du kan följa 9 hundar i upp till 40 timmar.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Sänkt fällavgift på älg i Dalarna

Falun (JJ) Viltförvaltningsdelegationen i Dalarna har beslutat att sänka fällavgiften på älg. Fällavgiften på vuxna älgar sänks från 600 till 500 kronor. Avgiften för årskalvar ligger kvar på 100 kronor.

Vinn Vargjakt-DVD

Ta chansen att delta i utlottningen av vårens stora jaktfilmssnackis, Svensk Vargjakt Nr 2. Jaktjournalen sitter på ett gäng DVD-exemplar.

Grillad kotlettrad av vildsvin

  Vildsvinskött på grillen är aldrig fel. En utskuren benfri kotlettrad, lite marinad och en god potatissallad är allt som behövs för en riktigt god middag. Självklart är köttet trikintestat och styckat efter konstens alla regler. 4 portioner: 600 g utskuren kotlettrad av vildsvin Potatissallad: 600 g kokt potatis 5 msk olivolja 3 msk vitvinsvinäger

Så många renkalvar tar björnarna

Kungsbacka (JJ) Björnens betydelse för renskötseln är omtvistad, bland annat för att det har gjorts så få vetenskapliga studier. Nu visar en avhandling från SLU omfattningen av de problem som björnen skapar på kalvningslandet

Viltkött – inget fusk

Matfusket i Sverige och övriga världen ökar för varje år. Datumstämplar uppdateras och varor packas om för att hamna ute i livsmedelsbutikernas diskar igen. Trots att det egentligen inte borde säljas. Tur vi jägare har förstklassigt viltkött!

Mys i jaktkojan

Jaktkojan kan nästan liknas vid en omsorgsfull moder. När barnet varit ute och lekt hela dagen, blivit blött, kallt och trött, tar hon emot det i sin varma och trygga famn och ger det torra kläder, mat och en varm säng att krypa ner i.

Jaguar Ultra Light

Jaguargruppen har i sitt utbud ett intressant kombivapen som tillverkats av italienska F.A.I.R.. En kombi kan vara ett alternativ till drömmen om en drilling när man har behov av en kulpipa. Jaguar Ultra Light har två hagelkalibrar och ett flertal kulkalibrar från klass 3 till 1.

Annonser