Rapport från IWA – Dag 1

Tyskkland (JJ) Ni som följer Jaktjournalen på sociala medier kommer under helgen kunna läsa om några av alla de nyheter som jaktvärlden presenterar inför året på IWA-mässan i Tyskland. Jag kommer lyfta fram en del grejer som är bra att ha och andra mer för att de är roliga.

Stekhet adapter från SEEK att docka med din smarttelefon och på så sätt få en värmekamera, tex för skyddsjakten eller eftersöket och den första skottplatsundersökningen. Du kan enklare följa ett blodspår eller hitta djuret under granen.

Min dag började med att jag självsäkert tyckte att jag inte skulle ta med passet. Jag hävdade envist att mitt körkort fungerade i hela EU!

Ett stort misstag skulle det visa sig och min bättre hälft fick rycka ut och ordna så passet kom till mig på Arlanda. Efter en del krångel kunde jag tillslut bevisa mitt ursprung och hemvist och borda planet mot Tyskland.

Det som möter besökaren på IWA-mässan är en värld av hallar, proppat med allt från knivar, kläder, gevär, sikten till allt inom militär och polis. Även inom det sistnämnda segmentet finns guldkorn att plocka och det är just här som alla de största nyheterna släpps för året.

Under mina första timmar snubblade jag över en hel del nytt av varierande ”behövakaraktär och utförligare rapport kommer självklart i tidningen framöver!

En riktigt dyr älgklubba och förmodligen dyr i överkant är KARL HAUPTMANN GMBH:s kuldrilling i kaliber 500 Nitro Express. Men nog fasen skulle älglaget småmysa när salvan från den rullar ut i dalgången…

DOGTRACE, VNT ELECTRONICS satsar på en nu hundpejl, räckvidden uppges vara 20 kilometer och du kan följa 9 hundar i upp till 40 timmar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill detaljreglera älgjakten

Skaraborg (JJ) - Älgförvaltningen måste bli mer detaljstyrd. Vi måste bort från det gamla tänket, att det är arealen som avgör hur många älgar som ska skjutas. Det säger tillförordnade ordföranden i älgförvaltningsområdet Skaraborg norra, Tomas Kvarnrud.

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Ask – Skandinaviens bästa retriever

När man skall beskriva karriären för Labrador Retrievern Lӕrkereden’s Ask, får man nästan nypa sig i armen. Sju år efter debuten i elitklass är han såväl nykorad dansk som norsk retrievermästare för fjärde respektive tredje gången! Men historien om hunden rymmer både ljus och mörker. Jaktjournalen har träffat legenden Ask och ägaren Ove Simonsen under en fågeljakt i Danmark.

Annonser