Rambo SM-vinnare

Schillerstövaren Gyltbos Rambo, ägare Rolf Gunnarsson, Örebro, knep den åtråvärda SM-titeln när SM för stövare avgjordes på markerna kring Ullared i Halland.

Sista tävlingstimmen på lördagen blev gastkramande när fredagens två förstapristagare hade hare på benen och det var in i det längsta ovisst vem som skulle vinna.
Mot alla odds blev det den enda schillern i startfältet, Gyltbos Rambo, som tack vare ett andrapris på fredag och ett tredjepris på lördag som slutade som vinnare.
Lulås Basse som låg på andra plats första dagen hittade sin hare för sent och hann bara med 23 minuters drev.
Öpottens King som ledde efter första dagen hamnade slutligen på sista plats efter att fått ett S beroende på att Kings sök inte var det bästa för dagen.
Läs mer om Stövar SM på Jaktjournalens hemsida.
Läs allt om Stövar-SM 2007 i januarinumret av Jaktjournalen 

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser