Räknar med att 6 700 älgar skjuts i Dalarna

Falun (JJ) Länsstyrelsen i Dalarnas län har tagit beslut om årets älgjakt. Jonas Bergman, chef för viltfunktionen tycker jägarna i Dalarna gör ett bra jobb.

6 700 älgar fälldes i fjol. Ungefär lika många beräknas fällas i länet i år. Arkivfoto: Per Jonson

– Förra året sköts 6700 älgar i Dalarna och vi räknar med att det fälls ungefär lika många kommande år. Samarbete är nyckeln till att älgförvaltningens mål uppnås kvalitativt såväl som kvantitativt. Dalarnas län är det enda län som når 95 % nyttjandegrad, d.v.s. hur stor andel av planerad avskjutning som uppnås. Det är glädjande att se att planerad avskjutning nås och att de flesta planer är rimliga avslutar Jonas Bergman.

Septemberdelen i licens- och skötselområdena Bingsjö, Bjursås, Malungs Västra, Malungs Östra Venjan, Noppikoski, Siljansringen, Särna Idre, Transtrand samt Älvdalen. 5 – 25 september 2016, samt den 8 oktober 2016 – den 31 januari 2017.

Oktoberdelen i övriga älgförvaltningsområden. Den 10 oktober 2016 – den 31 januari 2017.

För oregistrerad mark i septemberområdena pågår jakten 5-8 september. I oktoberområdena gäller perioden 10-13 oktober.

Fällavgifterna är satta till 600 kronor för en vuxen älg och 100 kronor för en kalv.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser