Ragnar Skanåker kan bli ordförande i vapenägareföreningen

OS-skytten Ragnar Skanåker föreslås bli ordförande för Sveriges Vapenägares Förbund. Skanåker fyllder 72 år i sommar, men är fortfarande mycket aktiv inom skytte.

Ragnar Skanåker väntas efterträda förbundets nuvarande ordförande Gull-Britt Söderström.
”– Jag ställer upp för att landets idrottsskyttar och jägare har sämre rättssäkerhet än medborgare i övrigt och det är upprörande” skriver Skanåker i ett pressmeddelande. Ett av SVF:s huvudsakliga syften är att ge juridisk hjälp till personer som sökt vapenlicens.
Förbundet anser att förfarandet kring vapenlicenser har många brister och att tillämpningen av vapenlagstiftningen inte fungerar tillfredsställande.
Skanåker väntas väljas till ordförande på förbundets årsmöte den 18 februari. Ragnar Skanåker har erövrat fyra OS-medaljer, bland annat OS-guld i München 1972.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser