Rådjursplåga i Kristianstad

Kristianstads kommun vill jaga rådjur på kvällarna mitt inne i ett villakvarter i Åhus. Men Jägareförbundet ställer sig tveksamma till jakten.

Rådjuren i området är så tama att de är svåra att skrämma iväg och de äter allt de kommer över i trädgårdarna.
Svenska Jägareförbundet i Skåne avråder Länsstyrelsen från att ge tillstånd till en sådan jakt . Varje tomtägare är jakträttsinnehavare. Det kan betyda att man får skjuta på en tomt medan en granne som är helt emot sitter hemma och tittar på tv.
Kommunen tycker att ljuset från gatlyktor och trädgårdsbelysning gör att rådjuren syns tydligt och att man därmed skulle kunna avlossa säkra skott.
Jägareförbundets jaktvårdskonsulent Henrik Svensson anser att det borde finnas möjlighet att reducera stammen under ordinarie jakttid. Tillstånd att skjuta med belysning har tidigare givits mycket restriktivt och så bör det förbli, anser han.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser