Rådjursjakt utreds

Gnarp (JJ) En rådjursjakt i Husta slutade med polisutredning sedan Gnarps viltvårdsområde polisanmält jägarna.

Det var en bybo som reagerade mot att två rådjur fälldes på en odling intill bebyggelse. Det visade sig senare att den lokale jägaren saknade jaktkort för det aktuella viltvårdsområdet. Den andre jägaren, en gästjägare, låst in sig i bilen och det visade sig senare att även han saknade lokalt jakträttsbevis.  Den lokale jägaren besökte direkt efter jakten området kassör för att betala jaktkortsbeviset. Polisen utreder jakten och väntas vara klar under våren.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser