Rådjur tog sig ner i källare!

SANDVIKEN(JJ). I går tog sig ett rådjur ner i en källare i Sandviken. Djuret misslyckades med att hoppa ut genom ett annat fönster, istället bröt rådjuret benen och slog sig blodigt.

Det var Tommy Rosendahl som upptäckte djuren på bakgården och han öppnade grinden för att släppa ut dem. Ett djur sprang till skogs men det andra rådjuret flydde ner i en källare – genom ett fönster!
– Det smällde ordentligt. Sen tittade jag in och såg hur han sprang hit och dit i världens fart. Snart försökte rådjuret ta sig ut igen via fönstret på övre delen av dörren. Rutan krossades men rådjuren slog pannan blodig och föll så illa att benen bröts, berättar ögonvittnet Johnny Mannkvist för Gefle Dagblad.

Han öppnade dörren och bar ut djuret. Men rådjuret var oförmöget att ta sig någonstans. 
Rosendahl kontaktade polisen som därefter kallade ut en jägare som åkte ut till platsen och avlivade djuret. 
Det här rapporterar Gefle Dagblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser