Rådjur stressas och skräms av skoteråkare

HEBY(JJ). Skoteråkare stressar och skrämmer rådjur kring Starfors säteri utanför Heby. – Rådjuren har det väldigt svårt i vinter, vi har hittat ett kid som dött av svält och tvingats skjuta två vuxna utmärglade djur. Men våra och våra grannars ansträngningar med stödutfodring till rådjuren riskerar omintetgöras av skotrarna som åker på vägar och över gärden och stressar och skrämmer dem, säger Charlotte Wall till Uppsala Nya Tidning.

Charlotte och Anders Wall försöker hjälpa till med stödutfodring. Och nu har Charlotte polisanmält skoteråkandet då det orsakar problem för rådjuren.

Hon framhåller att det finns en skoterled att åka på och att det är förbjudet att åka över andras mark om detta inte görs på skoterleder.
Dessutom skadar skotrarna kommande höstgrödorna på fälten.

Hon hoppas att det är okunnighet som gör att skoterförarna kör där de gör.
Det här rapporterar Uppsala Nya Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser