Rådjur på hembesök

Grimsås (JJ) I brunsttider kan djur få märkliga beteenden. Detta är Ulf Nyström från Grimsås vittne till. I måndags kväll tappade han nämligen hakan när två rådjur plötsligt stod i hans vardagsrum.

Ulf Nyström satt hemma i vardagsrummet och såg på TV. På grund av värmen stod ytterdörren öppen. Plötsligt registrerar han något brunt som rör sig i ögonvrån. Han tror först att det är en hund som letat sig in i huset men så vänder han sig om och ser att två rådjur står i hallen.

– Jag tänkte ”Vad i helvete”, säger han till Borås Tidning.

Rågeten försvann direkt tillbaka ut genom ytterdörren men bocken fick panik och sprang rätt igenom vardagsrummet och kastade sig ut genom ett fönster, som dessvärre var stängt.

Ulf Nyström ringde till Polisen eftersom det syntes blod bland glasskärvorna. En eftersöksjägare kallades till platsen. Men trots spårning med hund kunde inte råbocken påträffas.

– Antagligen har den klarat sig. Annars hade hunden hittat den. Jag har aldrig hört talas om något liknande. Skulle det hända igen får man väl köpa en lott, säger han till Borås Tidning.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser