Rådjur på hembesök

Grimsås (JJ) I brunsttider kan djur få märkliga beteenden. Detta är Ulf Nyström från Grimsås vittne till. I måndags kväll tappade han nämligen hakan när två rådjur plötsligt stod i hans vardagsrum.

Ulf Nyström satt hemma i vardagsrummet och såg på TV. På grund av värmen stod ytterdörren öppen. Plötsligt registrerar han något brunt som rör sig i ögonvrån. Han tror först att det är en hund som letat sig in i huset men så vänder han sig om och ser att två rådjur står i hallen.

– Jag tänkte ”Vad i helvete”, säger han till Borås Tidning.

Rågeten försvann direkt tillbaka ut genom ytterdörren men bocken fick panik och sprang rätt igenom vardagsrummet och kastade sig ut genom ett fönster, som dessvärre var stängt.

Ulf Nyström ringde till Polisen eftersom det syntes blod bland glasskärvorna. En eftersöksjägare kallades till platsen. Men trots spårning med hund kunde inte råbocken påträffas.

– Antagligen har den klarat sig. Annars hade hunden hittat den. Jag har aldrig hört talas om något liknande. Skulle det hända igen får man väl köpa en lott, säger han till Borås Tidning.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser