Rådjur nära kvävas av plastpåse

HACKÅS(JJ). Maria Sundberg och Charlotte Henriksson upptäckte ett rådjur som höll på att kvävas av en plastpåse. – Det var hemskt. Tänk när folk slänger påsar i naturen, säger Maria Sundberg till Östersunds-Posten.

Maria åkte ut med skotern på leden i närheten av Hackås, med sig hade hon kompisen Charlotte Henriksson.

Det var Charlotte som körde och frilansfotografen Maria hade kameran med sig. 
– Jag skulle knäppa lite kort på naturen, berättar hon för Östersunds-Posten.

Plötsligt såg de något konstigt.
– Det poppade plötsligt upp långt borta på leden. Först tänkte vi ”är det en kalkon?” Då såg vi att det var ett rådjur. Jag tog en bild och när vi kom närmare vred vi av skotern, berättar Maria Sundberg.

När de kom närmare såg de hur rådjuret försökte bli av med plastpåsen, samtidigt som det vacklade av syrebrist.

– Det kanske var en limppåse. Kanske har någon slängt det när de har grillat och kanske var det något kvar i påsen som rådjuret försökte komma åt, säger Maria.

När de kom tillräckligt nära slängde sig Maria av skotern och sprang ikapp rådjuret. Hon lyckades även befria rådjuret från plastpåsen.
– Sedan puttade jag iväg det och det blev fullt av energi på en gång. Det bara sprang iväg väldigt fort. Jag tänkte inte så mycket. Jag tänkte bara på att rädda det.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser