Rådjur dödades av lös hund

Stockholm(JJ) Ett rådjur dödades av en lös hund på Lidingö för några veckor sedan. – Hunden jagade rådjuret in på en fastighet. Där ska hunden ha tvingat upp rådjuret mot ett stängsel och bitit ihjäl det, säger Bertil Sandberg, viltvårdare på Lidingö stad, till Lokaltidningen mitt i Stockholm.

Hunden rymde från en rastgård och började jaga en rådjursget. Nu manar viltvårdare ägare till hundar att verkligen ha kontroll på djuren. 

Enligt Sandberg är rådjursgetterna nu ofta betäckta och då har de svårare att fly från hundar.
Han menar att det är två till tre rådjur som dödas av hundar varje år på Lidingö, men troligen är det många fler fall.

Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, säger till Lokaltidningen mitt i Stockholm att det alltid är ägaren som har ansvar för sin hund. 
Händelsen på Lidingö för några veckor sedan har polisanmälts av Lidingö stad. 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser