Rådjur dödades av lös hund

Stockholm(JJ) Ett rådjur dödades av en lös hund på Lidingö för några veckor sedan. – Hunden jagade rådjuret in på en fastighet. Där ska hunden ha tvingat upp rådjuret mot ett stängsel och bitit ihjäl det, säger Bertil Sandberg, viltvårdare på Lidingö stad, till Lokaltidningen mitt i Stockholm.

Hunden rymde från en rastgård och började jaga en rådjursget. Nu manar viltvårdare ägare till hundar att verkligen ha kontroll på djuren. 

Enligt Sandberg är rådjursgetterna nu ofta betäckta och då har de svårare att fly från hundar.
Han menar att det är två till tre rådjur som dödas av hundar varje år på Lidingö, men troligen är det många fler fall.

Inga Ängsteg, verksamhetsansvarig på Viltskadecenter, säger till Lokaltidningen mitt i Stockholm att det alltid är ägaren som har ansvar för sin hund. 
Händelsen på Lidingö för några veckor sedan har polisanmälts av Lidingö stad. 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser