Rådjur avlivat efter hundattack

KARLSTAD(JJ). Under förra veckan jagade två hundar ikapp ett rådjur i ett område i Karlstad. Hundarna attackerade rådjuret och skadade det så svårt att jägare måste tillkallas för att avliva djuret.

Hundarna ska ha släppts lösa av sin matte under en promenad, detta skedde i närheten av en utfodringsplats för rådjur.

Detta gjordes trots att det råder koppeltvång i princip överallt i skog och mark. 
Händelsen har polisanmälts. 
Det här uppger Nya Wermlands-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser