Rådjur avlivat efter att ha blivit svårt hundbitet

HAMMARÖ(JJ). I helgen fick ett dräktigt rådjur avlivas efter att ha blivit svårt hundbitet. Rådjuret ska ha attackerats av två lösspringande hundar. Händelsen inträffade vid Hammarö kyrka.

Det var under söndagskvällen som en eftersöksjägare kallades ut till platsen. Det ska ha varit hundägaren som själv kontaktat polisen och meddelat vad som hänt. 
– Han hade fått påringning från polisen om att rådjuret låg skadat där. Sedan fick han reda på att det var två hundar som hade bitit det, säger Lennart Andersson, kommunjägare på Hammarö, till Nya Wermlands-Tidningen. 

Enligt Andersson har det även tidigare varit problem med lösspringande hundar i området. 
Under perioden 1 mars och fram till den 20 augusti är det enligt lag förbjudet att ha hundar lösa i områden där det finns vilt.
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser