Rådjur avlivat efter att ha blivit svårt hundbitet

HAMMARÖ(JJ). I helgen fick ett dräktigt rådjur avlivas efter att ha blivit svårt hundbitet. Rådjuret ska ha attackerats av två lösspringande hundar. Händelsen inträffade vid Hammarö kyrka.

Det var under söndagskvällen som en eftersöksjägare kallades ut till platsen. Det ska ha varit hundägaren som själv kontaktat polisen och meddelat vad som hänt. 
– Han hade fått påringning från polisen om att rådjuret låg skadat där. Sedan fick han reda på att det var två hundar som hade bitit det, säger Lennart Andersson, kommunjägare på Hammarö, till Nya Wermlands-Tidningen. 

Enligt Andersson har det även tidigare varit problem med lösspringande hundar i området. 
Under perioden 1 mars och fram till den 20 augusti är det enligt lag förbjudet att ha hundar lösa i områden där det finns vilt.
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser