Rådjur attackerade hund

Lidingö(JJ) Hunden Doris attackerades av ett rådjur. Hunden klarade sig utan fysiska skador. Händelsen är mycket ovanlig, enligt experter.

Emelie Dellenkvist var ute med flera hundar, eftersom hon har ett hunddagis. Hon hade även en kollega med sig. Emelie hade även den egna hunden Doris med sig på promenaden. Vid Furutorp såg de ett rådjur.
 
– Det är mycket rådjur på Elfvik så vi brydde oss inte så mycket om det. Men plötsligt började rådjuret springa i cirklar runt oss. Det kom allt närmare och var bara två tre meter från oss, säger Emelie till tidningen Mitt i Lidingö.

De försökte gå bort från platsen. Men när Doris skällde attackerade rådjuret och bet hunden. över nacken. Händelsen chockade både hunden och Emelie.

Bertil Sandberg, skogs- och viltvårdare på Lidingö kommun, känner inte till någon liknande händelse sedan tidigare.
Det här rapporterar tidningen Mitt i Lindingö.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser