Rådjur attackerade hund

Lidingö(JJ) Hunden Doris attackerades av ett rådjur. Hunden klarade sig utan fysiska skador. Händelsen är mycket ovanlig, enligt experter.

Emelie Dellenkvist var ute med flera hundar, eftersom hon har ett hunddagis. Hon hade även en kollega med sig. Emelie hade även den egna hunden Doris med sig på promenaden. Vid Furutorp såg de ett rådjur.
 
– Det är mycket rådjur på Elfvik så vi brydde oss inte så mycket om det. Men plötsligt började rådjuret springa i cirklar runt oss. Det kom allt närmare och var bara två tre meter från oss, säger Emelie till tidningen Mitt i Lidingö.

De försökte gå bort från platsen. Men när Doris skällde attackerade rådjuret och bet hunden. över nacken. Händelsen chockade både hunden och Emelie.

Bertil Sandberg, skogs- och viltvårdare på Lidingö kommun, känner inte till någon liknande händelse sedan tidigare.
Det här rapporterar tidningen Mitt i Lindingö.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser