Radioprogrammet Medierna granskar uppmärksammad vargfilm

STOCKHOLM(JJ). Debatten har varit livlig sedan SVT sände den uppmärksammade dokumentären "Vargkriget". I dag på förmiddagen sänder Sveriges Radio P1 programmet Medierna och där tar man bland annat upp den här dokumentären.

Jaktexperter har uttalat sig i media och ifrågasatt flera uppgifter i dokumentären. Men journalisterna som står bakom programmet har försvarat sig och menar att de har trovärdiga uppgifter i dokumentären. 

Nu försöker radioprogrammet Medierna förstå vad striden egentligen handlar om. Bland annat har man åkt till Värmland för att tala med polis, med skeptiska journalister och med jägare. Dessutom har man besökt SVT för att lyssna på vad redaktionen som står bakom programmet har att säga.

1 kommentar

  • bluff
    det var ren bluff hela filmen
    ta till exempel geväret, ett modernt vapen och inte från Norge som det ´berättades om.

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser