Räddningstjänsten avstod – Då tog jägarna saken i egna händer

Förlanda (JJ) En älg som hade gått ner i en mosse i Förlanda räddades av ett gäng entusiaster sedan Räddningstjänsten valt att avstå uppdraget.

Älgtjuren satt fast i rejält i surhålet.

Händelsen inträffade på nyårsafton. En par som var ute och gick fick syn på en älg som gått ner sig i en mosse.

Räddningstjänsten ringdes in men när de kom ut och såg ur illa till älgen låg valde de att avstå räddningsuppdraget. De tyckte att insatsen skulle bli för farlig.

Då bestämde sig jägaren Frank Johansson för att ta saken i egna händer och ringde in sina grannar. Efter att de fått tillstånd av Polisen att avliva älgtjuren om de inte lyckades påbörjades räddningsarbetet.

Ett arbete med traktor och rep som tog åtskilliga timmar och som dessutom resulterade i en bula på en av deltagarna som fick en framklöv i huvudet.

Robert Johansson fick en klöv i huvudet som tack från älgen. Nu kallas han för ”Bulan”.

Robert Johansson fick en klöv i huvudet som tack från älgen. Nu kallas han för ”Bulan”.

Vid åttatiden på kvällen kunde älgen på stapplande steg ta sig från platsen.

– Det kändes så bra. Den hade gått en väldigt kall och utdragen död till mötes annars. Jag förstår inte att räddningstjänsten inte gjorde något. Har man ändå kört så förbannat långt kan man i alla fall försöka, säger Frank Johansson till tidningen Norra Halland.

Gänget som tillsammans hjälptes åt att bärga älgtjuren när räddningstjänsten ratade uppdraget. Foto: Max

Gänget som tillsammans hjälptes åt att bärga älgtjuren när räddningstjänsten ratade uppdraget. Foto: Max

 

AKTUELLT

Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera. 4 personer: 800 g vildsvinskarré Marinad: 1/2 dl olivolja 2 msk Kikkomansoja 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk honung 1 msk chili 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 1 msk rött vin Tillbehör: bulgursallad

Mauser M18 – Enkel studsare för problemfri jakt

Mauser har ett sedan 140 år ett grundmurat rykte som vapentillverkare. Grunden i Mausers vapentillverkning har alltid varit tillförlitlighet och kvalitet. Mauser M 18 är inget undantag från denna tradition. Det låga försäljningspriset ger inte utrymme för extravaganser. Du får enkel studsare med det som behövs för problemfri jakt och övningsskytte.

Jura – en ren fjällmissil

När väl kopplet stryks och Jura får kommandot sök, förstår JJs utsände vad ägaren Anders Fors pratar om när han berättar att söket är något utöver det vanligt. Jura förvandlas till en vit missil som flyger fram över fjällmarken på jakt efter ripdoft. Synen av hennes fart, vidd och täta sökmönster får nog alla ägare till stående fågelhund att häpna och drömma sig bort till att någon gång själva ha en hund med det söket.

Dags att ta svinpesten på allvar

Den afrikanska svinpesten sprider sig i Europa och allt fler svenska forskare höjer ett varningens finger för risken att få in pesten i Sverige. I nuläget har svinpesten slagit ut stora delar av vildsvinsstammen i Baltikum och nyligen upptäcktes även smittan i norra Polen.

Ellinge Game Fair lockar jägarna

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det premiär för Ellinge Game Fair på Ellinge Slott strax utanför Eslöv. I samarbete med Jaktgrossisterna kommer besökarna att kunna ta del av årets utrustningsnyheter. Jaktjournalen har utsetts till officiell mässtidning och kommer självklart också att finnas på plats.

Annonser