Räddade hund från vargattack

Hammarstrand (JJ) Gammelbodarnas jaktlag utanför Hammarstrand fick avbryta sin jakt när en av älgjägarna hade sett två vargar cirkulera runt en av jakthundarna.

Passkytten sprang fram och störde vargarna vilket sannolikt räddade hundens liv.

Han berättar att jägaren hittade hunden som stod och tryckte sig mot ett vindfälle. Hunden reagerade våldsamt vid första beröringen. Han var öm i ljumskarna och på ländryggen.

Jaktlaget beslöt sig för att avbryta jakten direkt. Flera angränsande jaktlag avslutade också söndagens jakt, rapporterar Östersunds Posten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser