Radarpar fällde björnhanne

Torbjörn Andersson och Rasmus Boström, Älvdalen, låg bakom den stora björnhane som sköts i Våmhus i fredags morse.

– Vi hade en otroigt bra jakt. Först på morgonen hade en gråhund skällt på björnen, men utan resultat. En timme senare var bland annat jag och  Torbjörn framme med våra hundar. Vi fick ett upptag som gick i stora bukter och påminde om ett rävdrev. Trodde först att det var en liten  björn, men så gick drevet rakt ut och det blev ståndskall fem kilometer bort.– Jag passade på att släppa på ytterligare några hundar och jag täckte upp Torbjörn på sidan när han gick in och sköt björnen på 20 meter, berättar Rasmus Boström.Björnen var en stor hane på 186 kilo och Torbjörn Anderssons fjärde björn. I Jaktjournalens septembernummer kan du läsa om Rasmus Boström och björnjakt, han har hittillls fält åtta björnar, flera för sin stövare Öland och sina importerade plottthundar.Har Du bilder och spännande historier från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser