Radarpar fällde björnhanne

Torbjörn Andersson och Rasmus Boström, Älvdalen, låg bakom den stora björnhane som sköts i Våmhus i fredags morse.

– Vi hade en otroigt bra jakt. Först på morgonen hade en gråhund skällt på björnen, men utan resultat. En timme senare var bland annat jag och  Torbjörn framme med våra hundar. Vi fick ett upptag som gick i stora bukter och påminde om ett rävdrev. Trodde först att det var en liten  björn, men så gick drevet rakt ut och det blev ståndskall fem kilometer bort.– Jag passade på att släppa på ytterligare några hundar och jag täckte upp Torbjörn på sidan när han gick in och sköt björnen på 20 meter, berättar Rasmus Boström.Björnen var en stor hane på 186 kilo och Torbjörn Anderssons fjärde björn. I Jaktjournalens septembernummer kan du läsa om Rasmus Boström och björnjakt, han har hittillls fält åtta björnar, flera för sin stövare Öland och sina importerade plottthundar.Har Du bilder och spännande historier från årets björnjakt, kontakta Jaktjournalen. E-post: holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser