Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Skyddsjakten i Rackstadsreviret, i västra Värmland är därmed avslutad tills vidare. Men det finns från jägares håll en vilja att skjuta ut hela reviret eftersom det är oklart det angreppen utförts av en enskild individ eller flera. Länsstyrelsen ska utvärdera läget om eventuell skyddsjakt på fler individer i reviret.

I går fanns ny spårsnö i området och förutsättningarna för skyddsjakten var goda. Vargen sköts enligt Länsstyrelsens naturbevakare efter en relativt kort jakt på förmiddagen, rapporterar Sveriges Radio Värmland.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser