Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Skyddsjakten i Rackstadsreviret, i västra Värmland är därmed avslutad tills vidare. Men det finns från jägares håll en vilja att skjuta ut hela reviret eftersom det är oklart det angreppen utförts av en enskild individ eller flera. Länsstyrelsen ska utvärdera läget om eventuell skyddsjakt på fler individer i reviret.

I går fanns ny spårsnö i området och förutsättningarna för skyddsjakten var goda. Vargen sköts enligt Länsstyrelsens naturbevakare efter en relativt kort jakt på förmiddagen, rapporterar Sveriges Radio Värmland.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser