Råbock anföll campare

ÄLVDALEN(JJ). Förra veckan blev Göte Kyrk attackerade av en råbok vid Emsjön i Älvdalen. Händelsen inträffade när han och Inga-Britt Matsson var vid en slogbod för att elda. – Jag hörde hur det dunkade till i väggen. Sedan tittade en bock fram, berättar Göte Kyrk för Dalarnas Tidningar.

Han bestämde sig för att försöka få bort bocken. Först tog han tag i hornen för att försöka få iväg den, men efter det ställde sig bocken en bit bort och bara stirrade på honom och Inga-Britt. 

Efter att han vände sig om så blev han snart stångad i båda knävecken av bocken. Efter att han lyckats sparka till boken så avvek den. Han fick sår där bocken träffat honom.
Göte tror att den vägde cirka 10-15 kilo. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser