Qvinnokampen avgjord

Lycksele (JJ) I helgen avgjordes för åttonde året i rad Qvinnokampen i skogarna utför Lycksele – ett elitprov för stövare med endast kvinnliga hundförare arrangerat av Västerbottens Stövarklubb.

Prispallen på Qvinnkampen som avgjordes i helgen utanför Lycksele i Västerbotten. Foto: Inger Augustsson.

För att starta på Qvinnokampen krävs både att hunden ägs av en kvinna och att hunden förs av en kvinna. Tävlingen har med åren blivit ordentligt populär. I år återfanns 19 ekipage i startfältet, vilket gör Qvinnokampen till Sveriges näst största jaktprovstävling. Bara Eksjöprovet är mer populärt.

– Det är kul. Vi låter ju också hundar starta både i elitklass eller öppenklass. Av de 19 deltagarna startade sju i öppenklass och tolv i elitklass, säger Håkan Halvardsson, fullmäktige på tävlingen.

Under helgens tävling var det några plusgrader varmt. På lördagen låg dimman tät över provrutorna men på söndagen hade det lättat något.

Segrare blev finska stövaren Högbrons Pella, ägare Marita Larsson som också var den enda hunden som tog en elitetta (120 min 54 ep +85 min 51 ep).

Andraplatsen kneps av smålandsstövaren Lindestubbens Enya med Therese Östensson (60 min 51 ep+82 min 50 ep). På tredje plats kom gotlandsstövaren Astuens Kaip med Michaela Jansson (55 min 51 ep+70 min 44 ep).

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser