Provrutor och domare lottade

Imorgon gör Sveriges bästa älghundar upp om SM-titeln. Harsa (JJ) Under eftermiddagen har de startande ekipagen i årets upplaga av älghund-SM dykt upp i Harsa, Gävleborgs län. Nu är lottning av domare och provrutor klart. I morgon är det dags och Jaktjournalen finns som vanligt på plats och rapporterar.

Tävlande hundar har nu på eftermiddagen traditionsmässigt visats upp och fotograferats. För en stund sedan fick de tio startande ekipagen dessutom reda på vilka domare som ska döma deras hundar samt vilken provruta de ska starta på.

Enligt arrangören är det gott om älg på alla provmarkerna och klockan 06.30 imorgon släpps hundarna.

Jaktjournalen liverapporterar hela dagen på vår hemsida, dessutom genomför Tracker direktsändning av hundarnas positioner under proven.

AKTUELLT

Så blir lojakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Nu har länsstyrelsen i Jämtland beslutat hur årets licensjakt på lodjur blir. Bland annat delas länet upp i åtta olika jaktområden.

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Annonser