Protestlista med krav på viltstängsel

NYBRO(JJ). Vägen med mitträcke mellan Eriksmåla och Madesjö har invigts. Samtidigt inlämnades en protestlista med namnunderskrifter där man kräver att det ska byggas viltstängsel efter den nya vägsträckan.

Det var Bo Kronborg, Fiskesjö, som lämnade över protestlistan med 1000 namnunderskrifter till Lennart Andersson som är regionchef på Trafikverket.
De som protesterar menar bland annat att det faktum att vägen nu har mitträcke gör att risken är större för fler viltolyckor då vilt som tar sig ut på vägen inte snabbt tar sig över. 

Andersson framhöll att Trafikverket prioriterat att höja säkerheten på vägen för att undvika frontalkrockar, men samtidigt menade han att en väg aldrig blir färdig.
Det här rapporterar Barometern.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser