Protestlista med krav på viltstängsel

NYBRO(JJ). Vägen med mitträcke mellan Eriksmåla och Madesjö har invigts. Samtidigt inlämnades en protestlista med namnunderskrifter där man kräver att det ska byggas viltstängsel efter den nya vägsträckan.

Det var Bo Kronborg, Fiskesjö, som lämnade över protestlistan med 1000 namnunderskrifter till Lennart Andersson som är regionchef på Trafikverket.
De som protesterar menar bland annat att det faktum att vägen nu har mitträcke gör att risken är större för fler viltolyckor då vilt som tar sig ut på vägen inte snabbt tar sig över. 

Andersson framhöll att Trafikverket prioriterat att höja säkerheten på vägen för att undvika frontalkrockar, men samtidigt menade han att en väg aldrig blir färdig.
Det här rapporterar Barometern.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser