Protesterar mot jaktförbud

Skummeslövsstrand (JJ) Jägareförbundet Halland överklagar till regeringen att länsstyrelsen har förbjudit all jakt och utfodring i naturreservatet vid Hedhuset i Skummeslövsstrand.

Sedan naturreservatet bildades 1972 har jakt varit förbjuden om sommaren och om helgerna. Nyligen utvidgades reservatet och då passade länsstyrelsen på att förbjuda jakt året om med motivering att det är många som besöker området.

Jägareförbundet protesterar och anser att jakt är en del av ett aktivt friluftsliv och att det dessutom inte finns några incidenter som styrker länsstyrelsen åsikt att det skett störningar i samband med jakt.   Jägareförbundet hänvisar även till den överenskommelser som Sverige gjorde när landet gick in i EU, att inskränkning av jakten endast får införas om det finns grund för att skydda specifika arter.  

De hotade insekter och fria sanddyner som ska skyddas i Södra Skummeslöv, är inte hjälpta av ett jaktförbud, anser jägarna, skriver Hallandsposten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser