Protester mot jakt i reservat

Nynäs (JJ) Närmare 300 personer från Nyköping och Trosa har skrivit under en skrivelse om Nynäs naturreservat med kravet att behålla förbudet mot helgjakt.

Det är i dag förbjudet att jaga på helger, men ett arbete med att uppdatera föreskrifterna för reservatet pågår på länsstyrelsen. Före jul ansökte Sörmlands Naturbruk, en del av landstinget Sörmland, om dispens från helgjaktsförbudet.

I brevet som har skickats till alla politiker i landstingets nämnd för kultur, utbildning och friluftsliv, framför de protesterande sin oro för hur turister ska reagera på jakttorn och avverkningar i reservatet. De vill också ha kvar förbudet mot helgjakt, se större miljöhänsyn i skötseln av reservatet och påpekar att de inte vill ha någon jaktturism i naturreservatet, skriver Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser