Protester mot jakt i reservat

Nynäs (JJ) Närmare 300 personer från Nyköping och Trosa har skrivit under en skrivelse om Nynäs naturreservat med kravet att behålla förbudet mot helgjakt.

Det är i dag förbjudet att jaga på helger, men ett arbete med att uppdatera föreskrifterna för reservatet pågår på länsstyrelsen. Före jul ansökte Sörmlands Naturbruk, en del av landstinget Sörmland, om dispens från helgjaktsförbudet.

I brevet som har skickats till alla politiker i landstingets nämnd för kultur, utbildning och friluftsliv, framför de protesterande sin oro för hur turister ska reagera på jakttorn och avverkningar i reservatet. De vill också ha kvar förbudet mot helgjakt, se större miljöhänsyn i skötseln av reservatet och påpekar att de inte vill ha någon jaktturism i naturreservatet, skriver Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser