Problem med snyltälgar

LULEÅ (JJ). Polisen i Norrbotten har fått in många samtal om älgar som äter av växtligheten i trädgårdar. - Det här är ett återkommande problem vid den här tiden på året, säger vakthavande polisbefäl på Norrbottenspolisen Tomas Schäufele till Norrbottens-Kuriren.

  

– Vi har fått samtal från ett flertal ställen runt om i länet om älgar i trädgårdarna. Polisen kan helt enkelt inte komma ut med stora älgbössan och skjuta älgar som fridfullt betar av träd och buskar i din trädgård. Det är inte tillåtet! Det vi kan göra är att ta kontakt med jaktlaget i området, så att folk därifrån kan komma och försöka skrämma bort älgarna, säger Tomas Schäufele.

Polisen tipsar också om att sätta upp färgglada band i trädgården.
– Men ofta kommer de tillbaka i alla fall. Han föreslår färgglada band upphängda i trädgården, men verkar inte tro på att älgarna ska skrämmas bort av viftande band. Det här är ett problem som man får leva med, avslutar Schäufele.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser