Problem med björnar som river ensilagebalar

DELSBO(JJ). Fem björnattacker har skett mot ensilagebalar i Hälsingland. Det visar de rapporter som kommit in till länsstyrelsen i Gävleborg.

– Fenomenet har funnits förr, men har ökat från år 2006 och framåt, och sett över hela Sverige är det vanligast i vårt län, säger Daniel Hansson, vid länsstyrelsen, till Hudiksvalls Tidning.

Ensilagebalarna sprättas upp av björnarna. På länsstyrelsen är man förvånade över att angreppen fortsätter trots att björnarna inte äter av ensilaget.

Det utgår ersättning från länsstyrelsen för förstörda ensilagebalar.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser