Prioriterat skyddsjaktsärende

Stockholm (JJ) LRF har ansökt om skyddjakt på varg i Sjundareviret. Varg där har under sommaren attackerat en större mängd får, i huvudsak på Molstabergs gård utanför Gnesta

Skyddsjaktsansökan från LRF inkom i förra veckan till Länsstyrelsen i Stockholms län, och nu har begärda kompletteringar också dykt upp.

– Det här är ett prioriterat ärende och vi agerar skyndsamt, men vi har behövt en fullmakt från de drabbade. Den kom in nu på morgonen och arbetet med ansökan kan fortsätta, säger Olle Castelius, presschef på länsstyrelsen i Stockholms län.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser